Så fina!

Den underbara connemaran!
 
Connemaran har anlänt till Jorvik!
Den vänliga, ärliga och vackra connemaran har kommit till Jorvik! Den här coola nya ponnyn är känd som en snabb och stabil tävlingshäst för mindre ryttare och kommer ursprungligen från Irland.

Även fast denna häst räknas som ponny ute i resten av världen är den på Jorvik lika snabb som alla andra hästar. Nu är det äntligen dags för connemarans små starka hovar att få galoppera över Jorviks öppna marker och utforska tillsammans med dig! #CuriousConnemaras

Vad heter den nya hästrasen?
Connemara!

Var kan jag köpa hästen?
Du hittar en häst vid Fort Pinta och två på Paddockön.

Hur mycket kostar den?
810 Star Coins.

Vilken level måste jag vara på?
I fyra veckor framöver kan du köpa den i Fort Pinta utan någon levelgräns! Om fyra veckor behöver du däremot ha nått level 12, vilket redan nu gäller för hästarna vid Paddockön.

Måste jag jobba på något rykte?
Nepp, inget alls!

Vilka färger finns att välja bland?
Apelkastad, bork och stickelhårig!
Ej från sso´s hemsida, mina ord: (Skimmel, svartbrun, gulbrun, fux, isabell och konstantskimmel är godkända färger hos connemaran, bork är inte godkänd. Apelkastad är samma som skimmel om jag minns rätt.)

Finns det något annat jag behöver veta?
Connemaran är egentligen en ponny, men på Jorvik räknas den som en stor häst och är därmed lika snabb som alla andra stora hästar på ön! Det betyder alltså att connemaran inte kan tävla i Ponnyloppet eller Ponnychampionatet.
 
CuriousConnemaras
 
Julsabotören!
Borta i den magiska julbyn har tomten lite bekymmer. Det verkar som att någon försöker sabotera för hans nissar, och han kan inte lista ut vem eller varför! Hoppa upp i en av de många renslädarna kring Jorvik för att åka till vinterbyn och hjälpa tomten innan julen är förstörd!

För att kunna spela det här uppdraget måste du ha avslutat uppdraget där jultomten välkomnar dig till hans by.

Coola renar!
Skulle du vilja rida på en av tomtens renar? Inga problem! I en butik i julbyn kan du köpa magiska pulver du kan sprida över din häst för att förvandla den till en cool ren! Denna häftiga effekt är igång under 15 minuter innan din häst får tillbaka sitt normala utseende.

Det finns tre olika färger att välja mellan och du kommer kunna använda pulvren även efter att julen är över. Dessa pulver kan du använda på vilken häst du vill!

Du kan köpa pulvren ett och ett, men om du vill ha dem till ett lite billigare pris kan du köpa dem i förpackningar om 5, 10 eller 15.

Inte nog med det: inne i Isgrottan kan du byta till dig en fjärde färg på renen! Ni som har spelat under tidigare julfiranden kommer känna igen den. Den här renen kan du använda hur många gånger du vill till och med 10 januari!

Så här gör du för att förvandla din häst till en ren:
Köp ett pulver från butiken som säljer renpulver.
Ställ dig framför din häst och dra pulvret till den från ryggsäcken.
Ta daa!
 
Ultimat julkänsla med fina renar!
 
Och det är ju inte allt…
...för julfirandet fortsätter förstås från förra veckan! Du kan alltså fortfarande besöka julbyn, tävla i de roliga tävlingarna och samla julönskningar att byta mot fina föremål. Om du vill läsa mer om allt skoj finns all information i förra veckans nyheter!

Nya inställningar!
Nu finns två nya, avancerade grafikinställningar i spelalternativen! Du får upp dem genom att klicka på mobiltelefonen i nedre högra hörnet av skärmen (eller genom att trycka på ESC). Kort sagt så är det här inställningar som gör att vissa detaljer i spelet ser snyggare ut! Men eftersom de kan påverka spelets prestanda är de helt frivilliga att använda.

Anti-aliasing är en effekt som mjukar upp hårda, pixliga kanter i spelets grafik.
Anisotropisk filtrering betyder att texturer som är långt bort från dig kommer få ett lite skarpare utseende.

Den effekt som tidigare har haft namnet Posteffekter har nu också döpts om till Bloom, men det är exakt samma effekt som tidigare!
 
Eddie och Ferdinand förbereder marknaden för nästa vecka i Fort Pinta.
 
Matilda och GM Ylva pressenterar connemaran:Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0